Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

V. Balaton-felvidéki Őszi Bringa Túra

2023. október 21.

Fedezd fel bringával a Balaton–felvidék csodás őszi tájait!

Ötödször is irány az őszi Balaton-felvidék!

A Balaton–felvidéki Őszi Bringa Túra azoknak „szól”, akik gyönyörű természeti környezetben, biztonságos jelzett utakon szeretnék élvezni a kerékpározás nyújtotta szabadság érzését.

Célunk, hogy minden évszakban szervezzünk egy nagyszabású bringa túrát, melyen minden résztvevő felejthetetlen élményekben részesül.

Az Őszi Bringa Túrával a Balaton–felvidék fantasztikus kerékpáros túra lehetőségeinek egyik kiváló útvonalát szeretnénk bemutatni, mely végig aszfalton halad, vagy bringaúton, vagy kis forgalmú közúton.

A Túraközpont, rajt helyszín:
Balatonfüreden a Szabadidő Központban https://goo.gl/maps/snZtPgj9ySD3Tnsc9.
A táv 65 km 610 m szintemelkedéssel. Bármilyen több fokozatú, váltós, jó műszaki állapotban lévő kerékpárral teljesíthető.
Az útvonal 10 észak balatoni települést érint:
Balatonfüred, Aszófő, Pécsely, Tótvázsony, Nemesvámos, Veszprém, Szentkirályszabadja, Balatonalmádi, Káptalanfüred, Alsóörs, Csopak.
Az útvonal: 80% jelzett kerékpárút, 20 % gyér forgalmú alsóbbrendű mellékút.
Az útvonal legnehezebb szakasza Aszófő-Pécsely és a Pécsely-Barnag elágazás. Itt folyamatosan felfele “gurulunk”. Ez egy 10 km-es része a túrának, 112 m szint magasságról feltekerünk 336 m szintre. Jól eső érzés lesz Tótvázsonyban megpihenni.
Hidegkúttól  Nemesvámosig az erdő szélén kerékpáros autópályán hullámvasutazhatunk. Veszprémbe a 8 – as főút alatt egy kerékpáros aluljárón érünk be. Veszprémen át jelzett, biztosított kerékpárúton haladunk keresztül.
Veszprémtől felhőtlen gurulás a Balaton partra, Káptalanfüredig az új kerékpárúton! Itt rátérünk a Balatoni Bringakörre és a Tagore sétánynál begördülünk Balatonfüredre.

További részletes információ az eseményről a https://sportaktiv.hu/balaton-felvideki-oszi-bringatura/ oldalon található.

Várunk minden bringást sok szeretettel!

Szervező

Balaton-felvidéki Kerékpáros Egyesület
Telefon:
06702442493
E-mail:
info@sportaktiv.hu
Honlap:
www.sportaktiv.hu

Helyszín

Balatonfüred, Szabadidő Központ
Horváth Mihály út 64.
Balatonfüred, Veszprém 8230 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
06702442493
Honlap:
www.sportaktiv.hu

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.