Egy híján húsz: novemberi futókör-dömping

Révész Máriusz államtitkár és dr. Szélpál Tamás, a SZEOSZ főtitkára is felavatta a rákospalotai futópályát (fotó: Csokonai Nonprofit Kft.)

Az elmúlt napokban három új létesítménnyel bővült az Országos Futópálya-építési Program, így már összesen 19 futókör épült az elmúlt években.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda Aktív Magyarországért felelős államtitkárság által támogatott, a SZEOSZ által koordinált program célja olyan, legalább 800 méter hosszúságú és 1,20 méter széles, rekortán borítású futópályák építése, amelyek használata hozzásegíti hazánk lakosságát egy egészségtudatosabb, mozgásban gazdagabb életformához.

A projekt 2019 áprilisában vette kezdetét, azóta már 16 kiváló minőségű futókör került átadásra – ez a lista bővült most újabb három helyszínnel. Ezentúl a ceglédi Malomtó széli (805 méter hosszú), valamint a hatvani Zagyva-ligetben (1100 méter) és a XV. kerületi Páskom Parkban (1001 méter) átadott futópályán körözhetnek a mozogni vágyók.

A beruházások költségeit valamennyi esetben közösen állta a helyi önkormányzat és az Aktív Magyarországért felelős államtitkárság.

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.