Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

XVIII. NN ULTRABALATON

május 3 @ 07:00 - május 5 @ 17:00

2024-ben 18. alkalommal rajtol el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő, egykörös verseny egyben Közép-Európa legnépszerűbb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva, vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők.

A teljesítésre nagyobb létszámú csapatban 27 óra, míg  egyéniben 31 óra áll rendelkezésre; 2020-ban az ultrafutók a megszokottnál egy nappal hamarabb, már péntek reggel elrajtoltak. 2020. év legmeghatározóbb újítása az volt, hogy a nagy európai versenyek történetében először száműztük a műanyag poharakat a versenyről, és minden tekintetben a kontinens legzöldebb futófesztiválját rendeztük meg. 2020-ban a Covid hívta életre a Privát Ultrabalatont, mely a járvány alatt is lehetőséget biztosított egyéni teljesítésre. Az aktivitás oly népszerű, hogy évi több alkalommal továbbra is megrendezésre kerül. A versenyzők biztonságát szem előtt tartva 2022. évben az északi-parton a futókat a biztonságos kerékpárútra tereltük, és ezért engedtük el azon felvidéki szakaszokat, ahol az autók mellett kellene haladni, így a versenytáv 211 kilométer lett.

2024-re a verseny betölti 18. életévét, tehát nagykorú lesz. Ezen alakalomból a szervezők jópár újdonsággal és meglepetéssel készülnek, hogy igazán emlékezetessé tegyék ezt a nem mindennapi alkalmat.

 

Részletek

Kezdés:
május 3 @ 07:00
Vége:
május 5 @ 17:00
Esemény címkék:
, ,
Honlap:
https://ultrabalaton.hu/nnultrabalaton/az-ultrabalatonrol/

Szervező

Balatonman Triatlon Kft.
Telefon:
+36706057415
E-mail:
info@balatonman.hu
Honlap:
futas.maratonman.hu

Helyszín

Balatonfüred, Annagora Aquapark
Balatonfüred, Annagora Aquapark
Balatonfüred,
+ Google Térkép
Telefon:
+36706057415
Honlap:
https://ultrabalaton.hu/

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.