Kolostorok, kertek – és most már futókör is Veszprémben

Porga Gyula, Markovits Alíz, Révész Máriusz és Dr. Szélpál Tamás az átadóünnepségen (Fotó: Pesthy Márton/Napló)

Felavattuk a huszadikat, avagy újabb futópályával gazdagodott az országos program, ezúttal a Bakonyban.

Kultúra és természet találkozása, így jellemezhető a legrövidebben a veszprémi Séd-völgy. Pazar környezet, amely kiválóan alkalmas sportolásra is. Ezt a lehetőséget szerették volna még inkább kiaknázni a helyiek, amikor tavaly benyújtották pályázatukat egy 815 méteres rekortán borítású futókör építése kapcsán. Az anyaguk elnyerte szövetségünk, a SZEOSZ tetszését, és mivel műszakilag is rendben volt, így természetesen támogatásra javasoltuk azt az Aktív Magyarország államtitkárság illetékesei felé.

A közös munka eredménye immár kézzelfoghatóvá vált: a napokban került ugyanis átadásra a futópálya, az ünnepélyes eseményen pedig Porga Gyula polgármester, Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója, illetve Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős államtitkár mellett részt vett dr. Szélpál Tamás, a SZEOSZ főtitkára is. A résztvevők – több tucat helyi kisiskolás, valamint veszprémi olimpikon atléták – nem meglepő módon néhány kör teljesítésével, futva avatták fel a vadonatúj létesítményt.

A futókör összesen 60 millió forintba került, a beruházást az Országos Futópálya-építési program részeként az Aktív Magyarország államtitkárság és a helyi önkormányzat a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásából finanszírozták, fele-fele arányban.

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.