Nagy sikert aratott a Futókörök Napja

2022. május 21-én immár 15 helyszínen került megrendezésre a Futókörök Napja az Aktív Magyarország kormánybiztosság támogatásával és a SZEOSZ szakmai koordinálásával, ahol a mozogni vágyó 4615 résztvevő közel 35 000 km-t gyűjtött össze 8 óra leforgása alatt.

Na de mit is takar pontosan a Futókörök Napja? 

Tudtad, hogy 2020 óta már 16 új futókört adtak át hazánkban az Országos Futópálya-építési Program keretein belül? A megépült futókörökön kihasználva a lehetőségeket, immár második alkalommal került megrendezésre a rendezvény, melynek célja, hogy a települések lakóit megmozgatva a lehető legtöbb kilométert kell összegyűjteni a 8 órás szintidőn belül. A legnagyobb távot teljesítő városok díjazásban részesülnek, melyet jótékony célra kell fordítaniuk. No de nem csak a települések, hanem a résztvevők is díjazásban részesülnek, valamint óránként értékes ajándékok is gazdára lelnek.

Dabasi duplázás

Az idei évben Dabas, Szolnok, Hajdúböszörmény, Eger, Sárvár, Kaposvár, Szeged, Pápa, Gödöllő, Miskolc, Kiskőrös, Székesfehérvár és Budapest III., X., illetve XVIII. kerületének lakói mutathatták meg, hogy bizony az ő lakói a legaktívabbak.

Országosan mindenhol reggel 9 órakor nyitott a rajtkapu, a gyűjthető kilométerek száma onnan indult egészen délután 5 óráig bezárólag. Időmérő kollégák egész nap tájékoztattak minden érdeklődőt a települések aktuális állásáról, melyet honlapunkon is nyomon lehetett követni. Ennek köszönhetően a végére óriási verseny alakult ki, az utolsó órákat is kihasználva mindenki beletette még az utolsó kilométereket a futócipőjébe, és a véghajrában, Dabas városának résztvevői diadalmaskodtak. A Pest megyei településen 797 futó összesen 5064 km-t gyűjtöttek, tehát átlagban 7,5 kilométert teljesítettek a résztvevők.

Örömmel láttuk, hogy kicsik és nagyok, idősebbek és fiatalok, családok és csoportok is nagy számban vettek részt, akár futva, akár sétálva teljesítve a távokat, reméljük a jövőben is lesz lehetőségünk találkozni.

Összeállítás a Futókörök Napján készült képekből:

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.