12. KOMETA Futófarsang Kaposvár

A 2011-ben elindított verseny első rendezési évében több, mint 200 fős egyéni indulói létszámával Magyarország akkor 10. legnagyobb létszámú félmaratoni versenye volt. Azóta a félmaratoni verseny mellé 10 km-es távon is hirdetünk versenyt egyéni és páros kategóriában.

A kaposvári félmaraton az ország egyik, hanem a legkeményebb félmaratoni távja, ugyanis a versenyt szervező Kaposvári Szabadidő Egyesület az útvonalat úgy jelöli ki, a város csodálatosan felújított, országos hírű építészeti emlékekkel bíró főteréről indulva a Kapos folyó völgyéhez legközelebb eső 5 dombra kell a mezőnynek felfutnia. Sőt, további nehezítő tényező, hogy a rendezvény minden évben februárban kerül megrendezésre, így a hideg időjárással is meg kell birkózni. Nos, ez utóbbira van megoldás: farsang van, megfelelő jelmezt kell találni!

A rendezvény fontos hajtóereje az egyre nagyobb mértékű helyi igény a hosszabb távú futórendezvény iránt, hiszen Kaposvár elnyerte a „Vidék Futófővárosa” címet, a 13 200 nevezővel lebonyolított Vivicitta utcai futófesztivál mozgósítási versenyével. A város aktív, sportos jellegét tovább erősíti az is, hogy az idei futófarsangon is több százan vettek részt! A 12. alkalommal megrendezésre került verseny népszerűsége a futóknál egyre nagyobb, azonban a szervezők a folytonosság fenntartása érdekében Kaposvár város Vándordíjának megalapításával az évről-évre visszatérő versenyzők legjobbjait külön jutalmazzák. Sőt, 5 év után a jubilálókat is megajándékozzák!

Ha egy igazán kemény kihívásra vágysz, ahol teljesítményedet még meg is jutalmazzák, itt a helyed!

Szervező: Kaposvári Szabadidő Egyesület

Versenyinfók: https://www.rokauzok.hu/oldals/148

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.