Egerben épült az eddigi leghosszabb futókör

A szolnoki után újabb futópályát avattunk.

Az 1330 méter hosszú és 125 centiméter széles rekortán borítású futókör különlegesen szép helyszínen, az egri Szmecsányi Lajos Érsekkertben halad, zöld környezetben, fák között. A beruházás az Aktív Magyarország által kiírt Országos Futópálya-építési Program részeként valósult meg, összesen 95 millió forintból. Az 50 százalékos állami támogatás mellett az önkormányzat ugyanekkora önerőt biztosított, a megvalósítás pedig ezúttal is a SZEOSZ szakmai koordinációjával zajlott.

Egerben már évtizedekkel ezelőtt felmerült egy biztonságos, minőségi futópálya igénye, amely most az Országos Futópálya-építési Programnak köszönhetően megvalósulhatott a város szívében. A jövőben pedig további sport- és szabadidős infrastruktúra-fejlesztési beruházásokat terveznek a településen.

Idén szeptemberben rendezték meg először a Futókörök Napját, amely keretein belül a már országosan megépült 10 futókör helyszínén gyűjtötték a kilométereket a lakók. A versenyt Dabas városa nyerte, ahol összesen közel 3.500 kilométert teljesítettek a futók egy nap alatt. „Az összecsapást jövő évben is megrendezzük, sok szeretettel várjuk rá Eger városát is”, mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a futókör átadóján.

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.