Fagylaltos Mérföldek – Fuss egy kört a fagyiért!

A rendezvényt szervező Kalocsai Földönfutók Sport Egyesület már rég óta tervezi egy gyereknappal összekötött futóverseny szervezését, azonban a legkisebbeket nem olyan egyszerű rávenni a mozgásra, kell egy kis motiváció. Na de egy finom fagyinak senki nem tud ellenállni, így összekötötték a kettőt!

Időpontnak május 28-a szombat délutánját tűzték ki, és ahhoz, hogy minél többen meg tudják mérettetni magukat, többféle lehetőséget kínáltak. Kerékpárral 5 mérföldet (8 km), futva 0,5, 1 és 3 mérföldes versenyszámokat hirdettek. Akinek kedve támadt, elindulhatott a szabad távon is, melynek lényege, hogy a 800 méteres körön 30 percen keresztül folyamatos sétával vagy futva teljesítsük a köröket. Mindegy hány kört teszel meg, a lényeg a mozgáson van!

Na de miért mérföld? A mérföld az érsekkerti kör hosszából adódott, ami 819 méter hitelesített kör, ez picit hosszabb, mint fél mérföld. Talán az ország egyetlen versenye, ahol nem kilométerekben mérik a távot.
Volt ovis futam, sulis futás, de kicsiktől a nagyokig mindenkit szívélyesen vártak a rendezők. A teljesítőket bögrével, és 2 gombóc fagyival jutalmazták, a nap végén pedig a szervezők is elfogyasztották a helyi cukrászdában a megérdemelt jutalmukat.

A rendezvény igazi családi hétvégi családi programnak minősült, ugyanis a szervezők a gyermekeknek ingyenes ugrálóvárakat biztosítottak, az eredményhirdetésüket pedig cukorágyúval tettük feledhetetlenné. A színpadon bemutatkoztak az edelényi dzsúdósok és karatésok, a Ködmön és a Császta Néptáncegyüttes. A Vaga Banda gólyalábasok a rajt előtt bűvölték el a futókat és a szurkolókat egyaránt. A megéhezett vendégsereget A Bárány és az Anyukám mondta szolgálta ki.

Szervező: Kalocsai Földönfutók Sport Egyesület

Versenyinfók: https://kalocsaifoldonfutok.hu/event/fagylaltos-merfoldek/http://www.edelenyifutok.hu/versenyeink/4-edelenyi-kastelysziget-korok/14/https://www.rokauzok.hu/oldals/148

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.