Futókört adtunk át a szolnoki Tiszaligetben

Nem áll le az Országos Futópálya-építési Program: legutóbb Szolnokon épült vadonatúj futópálya és a hozzá tartozó infrastruktúra a SZEOSZ szakmai koordinálásával.

Az egy kilométer hosszú és 1,2 méter széles rekortán borítású futópálya a Tiszaliget végén, a Csónakázó-tó és a gát közötti, önkormányzati tulajdonú közterületen épült. A beruházás összesen 70 millió forintból valósult meg, melyből 50%-ot a Miniszterelnöki Kabinetiroda aktív Magyarországért felelős kormánybiztossága finanszírozott, a fennmaradó részt pedig a város önkormányzata biztosította. A fejlesztés során padokat, hulladékgyűjtő-edényeket és útmutató, tájékoztató táblákat helyeztek ki a pálya mellé, továbbá közvilágítást építettek ki a területen.

„Idén ez a 13. futókör, amelyet átadhatunk az Országos Futópálya-építési Program részeként. Egy ilyen pálya elkészülésében nagy szerepet játszik a helyi önkormányzati vezetés, hiszen a beruházás felét nekik kell biztosítani”, mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a futókör átadóján. Péter Attila,szövetségünk elnöke pedig hozzátette: „az idei rendkívül sikeres Futókörök Napját szeretnénk jövőre is megszervezni – immáron a szolnoki futópálya részvételével. A legoptimálisabb az lenne, ha azt a rendezvényt már egy szolnoki SZEOSZ-tagunk bonyolítaná le, ezért várjuk a helyi lelkes sportszervezők jelentkezését: szövetségünk valamennyi hazai szervezőtársunk előtt nyitva áll” – zárta mondandóját a sportvezető.

A megnyitó beszédeket követően Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere Révész Máriusszal és Péter Attilával, illetve egyéb önkormányzati tisztségviselőkkel vágta át jelképesen a futókör díszszalagját, hogy aztán felavassák a pályát több tucat helyi sporttagozatos diák kíséretében néhány kör erejéig.

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.