II. KERÉKPÁROS NAP – Orfű

A ZENGŐ SPORTEGYESÜLET 2022. május 15.-én Orfűn rendezte meg a II. Orfűi Kritérium Országúti Versenyét és a III. Orfű-Gyűrűfű-Orfű MTB Ökotúrát , illetve az Orfű – Abaliget – Orfű MTB túrát, ahol a három futamon közel 200 induló vett részt, a családtagokkal és kísérőkkel együtt, több, mint 300-an látogattak el aznap Orfűre. A rendezvény helyszíne a Nyugat-Mecsek, ezen belül, Orfű-Abaliget – Gyűrűfű térsége a helyi turisztikai és gasztronómiai értékek bemutatásának is lehetőséget biztosított.

Az Orfűi Kerékpáros Nap rendezvény 2018. évben indult útjának, de sajnos a pandémia és a folyamatos forráshiány a verseny megrendezésének lehetősége az utóbbi időben kérdésessé vált. Az idei évben azonban az Aktív Magyarország Program támogatásának köszönhetően lehetőség nyílt a verseny megrendezésére, sőt emelni tudtak a verseny színvonalán is.

A verseny az AKESZ KUPA 5. szakasza, a #Délenmidnenjobb- Tour De Pécs 1. szakasza, és az Ötpróba Párizsba eseménysorozat egyik állomása is volt.

Az országúti versenyen két rajt volt, az első 9.00 órakor indult, ahol több, mint 50 induló tudta sikeresen teljesíteni a távot, mely a versenysorozat történetében rekordnak számít. A második rajt esetében a hosszú távot teljesítőké volt a főszerep, ahol az az alábbi kategóriák indulhattak a megfelelő körszámok teljesítése céljából:

9 kör    =    55,5 km – WU19,  WMaster, Senior1

13 kör =    80,3 km – U19, WElite, Master

18 kör = 111,1 km – Elite1, Elite2

A rendezvény kísérőprogramjai voltak a III. Orfű-Gyűrűfű-Orfű MTB Ökotúra és Orfű – Abaliget – Orfű MTB túra Egészségmegőrző sportprogramok is. A túrán rövid és hosszú távon indították el a kerékpárosokat, amely igazi embert próbáló kör volt az amatőr kerékpárosoknak, hiszen a hosszú táv 58 km, közel 600 méter szintkülönbséggel, a rövidtáv pedig 15 km volt. Mindkét esemény szervezetten zajlott, túravezetők kísérték az indulókat.

Szervező: Zengő Sportegyesület

Versenyinfók: https://bringakupa.hu/index.php/kiiras-2

Képösszeállításunk a rendezvényről:

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.