II. Nyíregyházi Futófesztivál a Wittur-Sematic támogatásával

A II. Nyíregyházi Futófesztivál hosszú előkészületek és újítások bevezetése után 2022.08.27-28-án sikeresen megrendezésre került a Mozaik Med Sportegyesület főszervezésével, melyet sok más színes kulturális és zenei program kísért.

A versenyt szervező Mozaik Med SE a rendezvény első napjára Motivációs Estet szervezett, ahova nemzetközileg elismert sportolókat és országos szinten elismert szakembereket hívtak előadni azzal a céllal, hogy inspirálják a futókat a futóverseny előestéjén és kicsit jobban megismerkedjenek az atlétika sportszakmai oldaláról, a felkészüléssel kapcsolatos tudományról. A fesztivál kiemelt eseménye azonban a futóverseny, mely augusztus 28-án, vasárnap került megrendezése Nyíregyháza főterén, a Kossuth téren. Több táv közül választhattak a futók: 5 km egyéni, 10 km egyéni, 21 km egyéni, páros és trió, 1 km gyermektáv és 1 km jótékonysági táv. Az 5 különböző futamon, több mint 800 futó vett részt. A futamok közül a két legnépszerűbb a félmaratoni és a gyermektáv volt, melyen összesen több mint 500 fő vett részt.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a családokat minden évben megszólítsák, így idén több családi programmal is kiegészítették a futóversenyeket. Ugrálóvár, exatlon pálya a gyermekeknek, elhívták az Alma zenekart, a Globusnak köszönhetően pedig számos gyermekjáték, kifestő került átadásra a gyermekeknek, meseszerű érem minden befutónak, játszóház jegyekkel, színes díjak a dobogósoknak, fagyi és gyümölcsök a célzónában. Kiemelt fókuszuk, hogy már gyermek korban megszerettessék a lurkókkal a mozgást, illetve a szülőket motiváljuk a futásra, hogy példaképek lehessenek a gyermekeiknek, így nem lesz szükség életmódváltásra, hiszen a gyermek sportos környezetben nőhet fel és jó eséllyel egy életen át szeretni és igényelni fogja a rendszeres sportolást.

Szervező: Mozaik Med Sportegyesület

Versenyinfók: https://nyiregyhazifutofesztival.hu/

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.