Intersport Keszthelyi Kilométerek

A korábbi hagyományokhoz híven 2022-ben is a pünkösdi hétvégén rendezték meg az Intersport Keszthelyi Kilométerek futóversenyt, amely idén június 04-05 napjára esett. A résztvevők a méltán híres Festetics-kastély, a város sétálóutcája, Fő tere, valamint a Helikon Park környezetében teljesíthették az általuk kitűzött távokat.

Sajnos a Covid járványt követően negyedik nekiindulásra 2021. őszén tudták megrendezni versenyünket, majd úgy gondolta a versenyt szervező Keszthelyi Kilométerek Egyesület csapata, hogy 2022. tavaszára, nyár elejére visszatér minden a régi kerékvágásba és akkor tartsanak egy mindenki számára emlékezetes versenyt. A korábbi évek hagyományaival szakítva idén a futóverseny számait egy nap alatt rendezték, azonban előtte este koncertekkel, tésztapartival kedveskedtek a résztvevőknek.

Összesen 758 felnőtt és 460 gyermek vett részt az eseményen, akik rövidebb és hosszabb távok közül is választhattak, így mindenki megtalálta a számára ideális távolságot. Idén is a verseny az Ötpróba Sorozat részeként zajlott, melyben versenyszámonként eltérő nagyságú pontszámokat gyűjthettek indulásukkal a résztvevők.

Szervező: Keszthelyi Kilométerek Egyesület

Versenyinfók: https://keszthelyikilometerek.hu/hu

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.