IV. Edelényi Kastélysziget Körök

Az Edelényi Futók Egyesülete immár negyedik éve rendezi meg a Kastélysziget Körök futóversenyt a festői szépségű L’Huillier-Coburg Kastély körül, mely az ország hetedik legnagyobb kastélya, a magyarországi kora barokk építészet kiemelkedő emléke. Érdemes legalább egy alkalommal ellátogatni erre az eseményre, hiszen ritkán adódik olyan alkalom, amikor ilyen páratlan körülmények között sportolhatunk szervezett keretek között.

Az idei évben gyermek-, és felnőttfutamokat hirdettek több távon, így mindenki megtalálta a számára ideális opciót. Sőt, aki nem érzi a futást erősségének, teljesíthette a 15 km hosszú, 340 m szintkülönbséggel tarkított teljesítménytúrát is, a lényeg a testmozgáson volt! Létszámot tekintve szép számmal érkeztek indulók, gyermekfutamon 79-en, felnőtt futamokon és túrán pedig több, mint 300-an értek célba.

Versenyük immár harmadik éve jótékonysági versenyek is. Minden felnőtt nevezési díjból 500 forintot adtak át a Magyarországi Légimentésért Alapítvány számára. Újdonság és gyermekeknek, felnőtteknek is egy különleges program volt idén, hogy a légimentő helikopter a Kastélyszigetre szállt le, és mindenki megnézhette kívülről-belülről.
A helikopter személyzete is beállt a futókhoz, és együtt rajtolva a versenyzőkkel, ők is teljesítettek egy kört a pályán.

A rendezvény igazi családi hétvégi családi programnak minősült, ugyanis a szervezők a gyermekeknek ingyenes ugrálóvárakat biztosítottak, az eredményhirdetésüket pedig cukorágyúval tettük feledhetetlenné. A színpadon bemutatkoztak az edelényi dzsúdósok és karatésok, a Ködmön és a Császta Néptáncegyüttes. A Vaga Banda gólyalábasok a rajt előtt bűvölték el a futókat és a szurkolókat egyaránt. A megéhezett vendégsereget A Bárány és az Anyukám mondta szolgálta ki.

Szervező: Edelényi Futók Egyesülete

Versenyinfók: http://www.edelenyifutok.hu/versenyeink/4-edelenyi-kastelysziget-korok/14/https://www.rokauzok.hu/oldals/148

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.