IV. Szeged Maraton

A IV. Szeged Maraton 2022. április 24-én került megrendezésre, mely idén több lehetőséget kínált a résztvevőknek, mint korábban bármikor. A színvonalas verseny megtartása mellett, számos új kisebb táv bevezetésével színesítették tovább a rendezvényt.

Korábban a maratoni táv mellett, melyet egyénileg és 2-10 fős csapatban lehetett teljesíteni, 8 és 30 kilométeren tudtak indulni a futók, a IV. Szeged Maraton futóversenyen viszont már 6 féle táv közül választhattak a nevezők. Az idei évben először a legkisebbeket 1 kilométeres távval várták. Itt 0 és 18 éves kor között lehetett indulni, nagyon kedvező nevezési díjért, ahol 4 életkor és nem kategóriában is díjazták a résztvevőket. A másik új táv a 4 kilométeres verseny volt, melynek szintén nagy sikere volt, hiszen 125-en álltak rajthoz 7-70 éves korosztályig, sok kisgyerek szülővel, családdal futott együtt.

A 2 legrövidebb táv mellett a legnépszerűbb táv a 11 km volt, melyen közel 170-en álltak rajthoz, a szintén újonnan bevezetett félmaratoni távon pedig 120-an, míg a hagyományosnak mondható 31,5 km-t 28-an választották. Egyéni maratoni induló összesen 120 fő volt. Ezen távok különlegessége, hogy nem kell körözni, mindegyik egy útvonalon indul, majd külön útvonalon tér vissza a célba, ezáltal a futás nem válik monotonná.

Összesen nagyon sikeres versenyt tudhatnak magukénak az eseményt szervező Progrun Kft. munkatársai, ugyanis a IV. Szeged Maratonon összesen több mint 700-an álltak rajhoz, azonban remélik, jövőre ez a szám emelkedni fog, ugyanis tervben van az 5. alkalom megvalóítása is.

Szervező: Progrun Kft.

Versenyinfók: http://progrun.hu/events/iv-szeged-maraton/versenykiiras

Forrás: http://progrun.hu/events/iv-szeged-maraton/albums

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.