Kőszegi Csillagok éjszakai teljesítménytúrák

A Kőszegi Csillagok éjszakai teljesítménytúrákat a 2022-es évben már ötödik alkalommal rendezték meg. Ez a Vasi Vándorok Sportegyesület legnépszerűbb eseménye: mindig itt köszönthetik a legtöbb résztvevőt, és itt kapják a legtöbb pozitív visszajelzést is. Az esti-éjszaki hegyek, ösvények és erdők sokakat mozgásra és felfedezésre csábítanak. Különösen igaz ez, ha – mint idén is – a nappali hőséget váltja fel az est hűvös árnya.

A szervezők a teljesítménytúrák jellemzőit figyelembe véve indítottak három távot, melyek kialakítása során fontos szempont volt, hogy az éjszakai erdőben és hegyeken minél több – fentről látható – kivilágított település és kilátópont legyen, valamint tekintettel kellett lenni a védett területek előírásaira és sajátosságaira is.

Ezen a túrákon az ötös és tízes szakaszok könnyűek: családok, idősebbek és gyerekek számára is teljesíthetők. A húsz kilométeres útvonalon a már gyakorlottabbak indultak. Nekik figyelni kellett a szintidőre is, és legkésőbb 01:00 óráig be kellett érkezniük. Szerencsére ez az összes indulónak sikerült is, így díjazással (oklevél s kitűző) térhetett mindenki haza.

Szervező: Vasi Vándorok Sportegyesület

Versenyinfók: https://www.vasivandorok.hu

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.