Legelőre Futás

Az Iskolánkért Alapítvány egyik kedvelt rendezvénye, a Legelőre Futás április 9-én várta az érdeklődőket. A rendezvényen az alábbi futásokra, programokra volt lehetőség:

  1. Gyerekfutam (600 m)
  2. Családi váltófutás (3 x 600 m, 3 családtag indulhatott)
  3. Kedvcsináló (3,5 km, azok számára, akik szeretnének belekóstolni a futóversenyek világába;
  4. Kiskör (6,5 km)
  5. Nagykör (12,5 km)
  6. Tájékozódási futás
  7. Kincskeresés
  8. Természetvédelmi TOTÓ

Sajnos az időjárás nem alakult kedvezően, de ez a legelszántabb futók kedvét szerencsére nem szegte. A legtöbb induló a Kiskörön volt, de sokan teljesítették a leghosszabb távnak minősülő Nagykört is. Külön öröm, hogy amint az eső elvonult, sok család látogatott el a versenyközpontba, akik, ha nevezni nem is neveztek, de a külön a gyerekeknek szervezett programokat kipróbálták. Kimondottan nekik rendezték meg a kincskeresést, ami egy laza, de élménydús program volt. Egy területen festett fakockákat rejtettek el, amiket a gyerekeknek meg kellett találni és minden fakockát be lehetett váltani egy Kinder tojásra.

A Természetvédelmi TOTÓ-n minden nevező részt vehetett. A kérdések a verseny helyszínéül szolgáló Martinkai-legelő élővilágával voltak kapcsolatosak, és a telitalálatos szelvények közül 3 nyertest sorsoltak, akik jutalomban részesültek.

Volt lehetőség tájékozódási futásra is, mely nagy sikert aratott az indulók körében, versenyszámot biztosan honosítani fogják. Sőt, a családi futás is különösen kedves és vidám program volt, így mindenképp be fogják ezt is venni a repertoárba.

Szervező: Iskolánkért Alapítvány
Versenyinfók: https://martinkatrail.hu/#programjaink

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.