„Négy évszak az Arborétumban” – Tavaszi Bolza-kör Futóverseny

A Szarvasi Arborétum minden évszakban gyönyörű, telis-tele látnivalóval! Éppen ezért 2020-ban egy négy évszakból álló futóverseny sorozatot hirdetett meg a szervező Szarvasi Úszó és Szabadidő Sportegyesület, hogy a futók is megcsodálhassák a virágzó, színesedő Arborétumot.

2020-ban nyári, 2021-ben őszi és téli, 2022. május 8-án pedig a Tavaszi Bolza-Kör Futóverseny került megrendezésre az Arborétum Bolza körén, ami egy 2,5 km-es burkolt sétány. A tavaszi rendezvényen összesen 346 fő teljesítette a különböző távokat, akik az alábbiakból tudtak választani felkészültségük szerint: 10 km, 5 km, valamint 2,5 km-es gyerektáv.

A szervezők a futóverseny sorozat elindításakor azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy minden évszakban megjutalmaznak tehetséges szarvasi fiatal sportolókat, így a díj idén az ünnepélyes megnyitó keretében került átadásra a nemzetközi eredményekkel is büszkélkedhető karatésnak, Nagy Máténak és egyesületének.

A rajtoltatás szakaszosan zajlott, először a gyerekek indultak neki a kísérő szülőkkel együtt a Bolza-körnek, majd az 5 és a 10 km-es indulók vágtak neki a távnak. Célba érkezés után minden futó gazdag befutócsomagot, valamint egyedi, erre az alkalomra tervezett befutóérmet is kapott. Azoknak a futóknak, akik részt vettek az eddig megrendezett nyári-őszi-téli futásokon, ez az érem volt az utolsó, és így egy szép sorozattá rakható össze.

A szervező SZUSE apró ötletekkel, saját készítésű kézműves tárgyakkal igyekezett emlékezetessé tenni a helyszínt. A burkolt útra Monspart Sarolta idézeteit, az útvonalon pedig kézzel festett, táblákra motivációs idézeteket írtak.

Többen a résztvevők közül a verseny után is maradtak még az Arborétumban, sétáltak, megnézték a különleges dísznövényeket, a kert izgalmas növény- és állatvilágát.

Szervező csapat: Szarvasi Úszó és Szabadidő Sportegyesület Futó szakosztálya

Versenyinfók: https://tavaszibolzakor.polarsport.hu/?fbclid=IwAR1MgkHpTyjR_z41dmnCnKMD88QfIK6P3MuMP6V75reSAvimCPzFB-yUgz8

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.