Tavaszváró Gyalogtúra a Nyakason

Az esemény a szabadidő aktív eltöltésének céljával zajlott, az Agamon Bt. szervezésében 2022. április 9-én. A rendezvényen a résztvevők futva, valamint túrázva is teljesíthették az általuk választott távot. Sajnos, az időjárás az előrejelzések ellenére nem alakult kedvezően, ugyanis sajnos intenzív esőzés, jégeső és szél fogadta a résztvevőket, és a napi maximum 12 foknál állt meg. Ennek ellenére a szervezők igyekeztek minden igényt kiszolgálni, és a maximális biztonság megteremtése mellett megtartani a rendezvényt.

Négyféle különböző táv, 6/11/16 és km-es táv került kialakításra körpálya rendszerben, azaz a rajt és a cél ugyanott volt. Mindegyik táv az esemény központjának helyet adó Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolából indult és ide is ért vissza. Az útvonalak a településről emelkedőn keresztül vezettek fel a Nyakas-hegyre és onnan a távoktól eltérő útvonalakon (akár érintve Tök települést vagy Perbál települést) jellemzően erdei, földes, köves nyomvonalon tértek vissza Zsámbékra. Az egyes pályák a távoktól függően érintették a helyi jellegzetességeket, mint például a zsámbéki Török-kút, Töki pincesor, Nyakas-tető, Óriások lépcsője, Zsámbéki Romtemplom.

A versenyen a teljesítések ellenőrzése manuálisan történt. A rajtnál menetlevelet kaptak a résztvevők, melyen a távoktól eltérő számú pecsételő hely volt feltűntetve, ahova az ellenőrzőállomásokon való áthaladáskor kapták meg az igazolást az ellenőrzőállomások személyzetétől. A zord idő ellenére összesen 308 fő teljesítette a versenyt, és szerencsére mindenki komolyabb sérülés nélkül célba érkezett.

Szervező: Agamon Bt.

Versenyinfók: https://www.zsambekfutas.hu/teli-tura/

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.