Ultra Tisza-tó 2022

2022. július 1-3. között került megrendezésre a VI. Ultra Tisza-tó egyéni ultrafutó- és csapatverseny, bringatúra, valamint a vasárnapi futószámok. Az Ultra Tisza-tó verseny hatodik éve, 2016 óta állandó rendezése a Balatonman Triatlon Kft.-nek, mára a keleti országrész egyik meghatározó futóversenyévé nőtte ki magát. Tókerülő versenyként hű a becenevéhez; „az UB kistestvéreként” magában hordozza azt a szellemiséget, amit hazánk legnépszerűbb tömegsporteseménye, az NN Ultrabalaton képvisel.

Az első UTT 2016-ban még „csak” 111 km-es távon került megrendezésre, azóta a tó infrastruktúrájának fejlődésével, kiemelkedő módon a Tisza-híd megépülésével együtt a verseny távja, és létszáma is növekedett, ennek a 2020-as és 2021-es évben a COVID járvány sem szabott gátat. Idei évben rekordok terén sem volt hiány a versenyen, az ultrafutók között a női mezőnyben Fogarasiné Veres Krisztina, a férfi mezőnyben pedig Drexler Gábor győzedelmeskedett, és ezzel címvédőként távozhatott a versenyről.

Az esemény keretein belül, a versenyhétvége vasárnapi napján az UTT-130 vasárnapi futóverseny keretein belül a versenyre látogatók 5, 10 és 21 kilométeren mérettethették meg magukat. A sportággal és a futással még csak most ismerkedő gyermekek a Régió Játék Kölyök Körök versenysorozatán indulhattak. A legkisebbek a családi kategóriában, szülőjük kíséretében futhattak, míg a nagyobbak 6-8, 9-11 és 12-14 éves korcsoportban, 1200, 1800, valamint 2400 métert teljesítettek.

Szervező: Balatonman Triatlon Kft.

Versenyinfók: https://futas.maratonman.hu/

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.