Futópálya-építési Program: Gödöllőn már körözhetnek a szabadidő-sportolók

Ünnepélyesen felavatták az Országos Futópálya-építési Program először elkészült futókörét Gödöllőn – az eseményen a SZEOSZ elnöke is részt vett.

Dr. Gémesi György, Gödöllő Város polgármestere, Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, valamint Péter Attila, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének elnöke közösen adták át az egy kilométer hosszú, rekortán borítású futópályát a gödöllői Alsó-parkban.

Az aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) bevonásával Országos Futópálya-építési Programot hirdetett 2019-ben. Az Aktív Magyarország Program keretében a Kormány 350 millió Ft vissza nem térítendő támogatást biztosított futókörök építésére, helyszínenként legfeljebb az összköltség 50%-ának erejéig. A meghirdetett pályázati felhívásra Gödöllő Város Önkormányzata sikeresen pályázott, így a projekt keretében közel 58 millió Ft értékben készült el futópálya Gödöllőn. A sikeres pályázaton több mint 28,9 millió Ft támogatást nyert el a város, melyhez ugyanilyen mértékű saját forrás biztosított. A tavalyi programnak eredményeként a gödöllői pályán felül idén még további 9 futókör átadására kerül sor.

Révész Máriusz elmondta, hogy a tavaly elindított Program célja, hogy Magyarországon minél nagyobb számban és minél magasabb színvonalon álljon rendelkezésre a sportolni vágyók számára rekortán borítású futópálya. A Kormánybiztosi Iroda a támogatások iránt benyújtott anyagok elbírálásában, ahogy eddig is, erőteljesen támaszkodott a szakmai civil szervezetek véleményére. A most átadott futókör az így létrejövő sportlétesítmény-együttes első zászlóshajója. A kormánybiztos reményét fejezte ki, hogy ezekkel a sportpályákkal hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy Magyarországon kicsit egészségesebben, mozgásgazdagabban éljenek az emberek.

Szövetségünk első embere, Péter Attila kiegészítette a kormánybiztos szavait azzal, hogy a Program első, sikeres kiírását egy újabb követte: az idei pályázatok jövőre hoznak majd kézzelfogható eredményt, hiszen 2021-ben összesen 7 település fog a SZEOSZ szakmai koordinálása és az aktív Magyarország támogatása mellett futópályával gazdagodni.

Az elkészült gödöllői pálya a város központjában, az Alsó-parkban helyezkedik el, így a település teljes lakossága által könnyen elérhető és díjmentesen használható. Gödöllő város önkormányzatának célja, hogy biztosítsa a lakosság részére a jó környezetben elvégezhető szabadidős sportolási lehetőségek minél szélesebb körét, szövetségünk első embere pedig reméli, hogy ezáltal edzettebb, fittebb immunrendszerrel nézhetnek majd szembe a helyiek egy esetleges újabb járvánnyal.

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.