Győr-Lipót futóverseny és kerékpáros túra

2022.06.19-én vasárnap két év kényszerű szünet után immár 11. alkalommal rendezte meg a Futóbarátok Egyesülete a Győr-Lipót futóverseny és kerékpáros túrát.  A verseny távját a Mosoni-Duna partján fekvő Széchenyi István Egyetem csarnoka és a Lipóti Termál- és Élményfürdő közti távolság adja. A 26,4 km távot egyénileg és a háromfős váltókkal, kiegészítő számként kerékpárral, görkorcsolyával, vagy kerekesszékkel lehetett teljesíteni.

8:50-kor indították útjára a kerékpárosok és görkorcsolyázók túráját, a futók mezőnye 9 órakor vágott neki a versenynek. Győrből a szigetközi kerékpárúton 7 településen át értek a versenyzők a lipóti célig, ahol a távolság mellett a meleggel is meg kellett küzdeni, azonban a szigetközi településeken kialakított frissítő pontokon önkéntesek és a helyi önkormányzatok segítői igyekeztek enyhíteni számukra a hőséget. Az útvonalon egyre több néző bíztatta a futókat, a két váltóhely környékén alakult ki a legnagyobb szurkolótábor.

A Lipóti Fürdőben kialakított célban a hozzátartozók mellett a fürdő közönsége is láthatta a beérkezőket.  Minden célba érő egyedi üveg befutóérmet kapott, és a célban frissítők és egy finom gulyás várta a teljesítőket. Az eredményhirdetésnél a dobogósok egyedi díjakat, a támogatók által felajánlott ajándékokat kapták. Az egyéni és váltóversenyben nemenként az első 3, és az egyéni korosztályos legjobbak vehettek át díjat. Idén a kupák átadása különleges volt, hiszen a korosztályos díjazottak Földingné Nagy Judit volt olimpikon, maratoni csúcstartó győzelmi kupáiból választhattak maguknak egy-egy serleget.

A fürdő jóvoltából minden rajtszámmal beérkező futó és kerékpáros igénybe vehette a csodálatos környezetben lévő termál- és élményfürdő medencéit, ezért a teljesítők nem siettek haza, hiszen a Lipóti Termál- és Élményfürdő csodálatos környezete igazi felüdülést nyújtott minden résztvevőnek.

Szervező: Futóbarátok Egyesület

Versenyinfók: http://www.futobaratok.hu

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.