Kaptárkövek teljesítménytúra

2022. június 18-án immár 14. alkalommal került megrendezésre a Kaptárkövek Teljesítménytúra, mely a túrázók körében kevésbé ismert Bükkalja vidékét járta be és érintette a Hungarikum címet viselő Bükkaljai kőkultúra főbb látnivalóit, legérdekesebb helyszíneit, beleértve a rejtélyes kaptárköveket is. A teljesítménytúrán 15, 30 és 50 km-es távokon volt lehetőség indulni.

A túra kiinduló és végpontja egy igen különleges helyszín, mely Egerhez közel, azonban mégis zavartalan környezetben, a Bükkalja lankái közt megbújva terül el. A rendezvény keretében több, mint 200 fő fedezte fel ezt a csodás vidéket, ahol a szintidőn belül teljesítőket egyedi hűtőmágnessel vagy kitűzővel jutalmazták. A teljesítménytúrán összesen 18 helyszínen volt ellenőrzőpont, mely önmagában is komoly logisztikai kihívást jelentett, azonban a szervezők ebből 6 helyen frissítőállomást is biztosítottak, ahol lelkes és mosolygós segítők szendvicseket, zöldségeket, házi sütésű süteményeket, gyümölcsöket, csokoládét, müzlit, nápolyit, illetve vizet és szörpöt osztottak a résztvevőknek. A teljesítést követően a rajt-cél helyszínén a Kaptárkő Egyesület tagjai mindenkit szeretettel vártak egy kis frissítőre és finom ebédre, továbbá, hogy a gyerekek se unatkozzanak, egész napos kézműves foglalkozást is biztosítottak.

A résztvevők nagyon pozitív élményekkel és dicsérő szavakkal távoztak, ígéretüket tették a jövő évi részvételre is.

Ha szeretnéd aktívan tölteni a hétvégédet eddig ismeretlen helyeken és távol a város zajától, jövőre semmiképp se hagyd ki!

Szervező: Kaptárkő Egyesület

Versenyinfók: https://www.kaptarko.hu/

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.