Hét új futópálya épülhet a SZEOSZ közreműködésével

Lezárult a 2020. évi Országos Futópálya-építési Program első szakasza: kihirdettük a támogatásra javasolt önkormányzatok körét.

A program célja olyan, legalább egy kilométer hosszú és 120 centiméter széles, rekortán borítású futópályák kialakítása, amelyek többek között nem kereszteznek autóutat, mentesek az éles kanyaroktól és a lakosság számára ingyenesen igénybe vehetők. A kiválasztott futókörök létrehozását a kivitelezési költségek 50%-a erejéig, pályánként legfeljebb 45 millió forinttal támogatja a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Május 20-án az épülő csömöri bringaparkban ünnepélyes sajtótájékoztató keretein belül Révész Máriusz, a programot létrehozó aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és Péter Attila, a kiválasztásban szakmai segítséget nyújtó Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) elnöke ismertette az idei futópálya-építési program eredményét.

Az eseményen szövetségünk első embere felsorolta azt a hét települést, amelyek a benyújtott tervek alapos kivizsgálást követően állami támogatásban részesülnek: így Balatonalmádi, Dabas, Nyíradony, Pestszentlőrinc-Pestszentimre, Sárvár, Tatabánya és Veresegyház lakói körözhetnek hamarosan az új futópályákon.

Péter Attila hangsúlyozta, hogy a program tavalyi, első kiírása során kiválasztott településekkel együtt az elmúlt bő egy esztendő folyamán szövetségünk szakmai hozzájárulása mellett már 17 új hazai futópálya építését finanszírozta részben az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos által vezetett szerv.

Az új pályák 2021 júniusáig fognak elkészülni és reményeink szerint sokan fogják majd használni őket, ezáltal is erősítve immunrendszerüket a vírus elleni küzdelemben – zárta mondanivalóját a SZEOSZ elnöke.

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.