Mozgalmas napok: futópálya-átadási dömping

Az Országos Futópálya-építési Program keretein belül újabb három helyszín gazdagodott modern, rekortán borítású futókörrel.

A program tavalyi kiírása óta eddig három városban vagy kerületben (Gödöllő, Pápa és Óbuda-Békásmegyer) készült el a legalább egy kilométer hosszú és 120 centiméter széles futópálya – ez a szám gyarapodott most újabb három helyszínnel. A projektek valamennyi esetben 50-50%-os önkormányzati finanszírozással és állami támogatással valósultak meg a Miniszterelnöki Kabinetiroda aktív Magyarországért felelős kormánybiztossága jóvoltából, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) szakmai felügyelete mellett.

Az átadások sorát október 1-jén Székesfehérváron kezdtük, ahol a Halesz parkban elkészült futópálya hivatalos átadóünnepségen szövetségünket Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, illetve dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere mellett dr. Szélpál Tamás főtitkár képviselte. Még ugyanaznap utaztunk is tovább Kaposvárra, ahol a Cseri parkban már Péter Attila, a SZEOSZ elnöke köszöntötte Révész Máriusz, illetve Szita Károlypolgármester úr társaságában az egybegyűlteket.

Október 2-án a fővárosban folytatódott az eseménydús hét: a kőbányai Sportligetben avattuk fel a frissen elkészült futókört, így a X. kerületi lakosok az Óhegy park után újabb helyszínen futhatnak szabadidejükben. Az ünnepélyes ceremónián ezúttal Szemán Róbert SZEOSZ-alelnök egészítette ki az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és D. Kovács Róbert, a kerület első embere távollétében Radványi Gábor alpolgármester által elmondottakat. A „hagyományoknak” megfelelően valamennyi helyszínen futócipőt húztak a résztvevők és a gyakorlatban is felavatták a vadonatúj pályákat.

Fejér megyei szervezők listája

Alba Triatlon SE
Tó-sport Kft.
Bowman and Becker Kft.